Tanan tuotannonsuunnittelun järjestelmä – näkyvyys tuotannon seurantaan koko verkostolle

08.06.2020#Referenssit#Uutiset#Valmistava teollisuus

Tanan kaatopaikkajyrien ja jäterepijöiden valmistus vaatii useita työvaiheita, ja konetoimitusten läpimenoon vaikuttaa näin ollen moni tekijä, kuten työntekijöiden ja työpäivien määrä sekä osien ja materiaalien saatavuustilanne. Näitä muuttujia säätämällä Tanalle toteutetussa tuotannonsuunnittelun järjestelmässä saadaan aikataulutettua asiakaskoneiden valmistumiset ja seurattua tuotannon eri työvaiheiden etenemistä yhdessä ja samassa järjestelmässä.

”Tanalla ei ole omaa valmistusta, vaan ohjaamme sopimusvalmistajiemme tuotantoa karkealla tasolla tilauskannan ja lyhyen aikavälin myyntiennusteen perusteella. Tuotannonsuunnittelun järjestelmässä tuotannon eteneminen ja mahdolliset poikkeukset näkyvät reaaliaikaisesti sopimusvalmistajille, logistiikkapartnerille sekä Tanan myynnille ja hankinnalle. Tämän ansiosta tiedonvälitys tehostuu, eikä tuotannon tilannetta tarvitse lähteä kyselemään keneltäkään”, kertoo Tana Oy:n hankintajohtaja Suvi Kupiainen.

Asiakastilaukset automaattisesti tuotannonsuunnitteluun

Tuotannonsuunnittelun järjestelmä on integroitu Tanan ERP-järjestelmään mahdollistaen asiakastilausten viemisen tuotannonsuunnitteluun automaattisesti.

”Aikaa säästyy myös hankinnan puolella, kun viikoittain päivittyvä myyntiennustetieto on ladattavissa suoraan tarvelaskennan pohjaksi, eikä tietoja tarvitse näpytellä ERP:iin manuaalisesti”, lisää Kupiainen.

”Järjestelmän käyttöönoton etuja ovat tiedonvälityksen tehostuminen, nopeampi reagointi mahdollisiin poikkeamiin ja manuaalisen työn väheneminen automaation myötä”.

”Odotukset ylittyneet”

Tanalla on tällä hetkellä meneillään järjestelmän käyttökoulutukset sopimusvalmistajan ja logistiikkapartnerin kanssa.

”Olemme saaneet käyttäjiltä positiivisia kommentteja – käyttöönotto on ollut vaivatonta ja järjestelmän käytettävyys erinomainen”, kertoo Kupiainen.

”Kuten edellinenkin yhteinen kehityshanke Soulcoren kanssa, tämäkin projekti saatiin vietyä maaliin sovitusti muutamassa kuukaudessa. Yhteistyö Soulcoren asiantuntijoiden kanssa on erittäin mutkatonta ja helppoa, ja lopputulemana saimme enemmän kuin mitä uskalsimme edes toivoa. On ollut kivaa olla mukana”, Kupiainen tiivistää.