SoulPro strategisen hankinnan ratkaisu toimitettu Vapo Oy:lle

10.05.2016#Referenssit#SoulPro#Uutiset

SoulCore ja Vapo käynnistivät tammikuussa 2016 strategisen hankinnan ratkaisun toimitusprojektin, kattaen hankintojen, toimittajahallinnan ja sopimushallinnan kokonaisuudet. Toteutettu ratkaisu pohjautuu SoulCoren SoulPro hankinnan hallinnan valmisratkaisuun.

Vapon projektin omistaja kommentoi projektia ja sen lopputuloksia seuraavasti:

”Toimitusprojekti on ollut positiivinen kokemus, yhteistyö on ollut joustavaa ja asioita on tehty yhteistyössä hyvässä hengessä. Aiemmat kokemukset vastaavista projekteista ovat olleet täysin erilaisia, on ollut kaikenlaista säätämistä ja viivettä, ja projektit ovat työllistäneet täyspäiväisesti. SoulPro-valmisratkaisu toimituksen pohjana oli oikea ja tehokas tapa edetä. Paljon aikaa ja määrittelyresursseja säästyi verraten perinteiseen sovelluskehitykseen”.

“Heti alussa määrittelytyön tukena oli toimiva sovellus, jota hyödynnettiin täysipainoisesti työpajoissa.  Muutenkin kaikki tapahtui visuaalisesti ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Tulevat sovelluksen loppukäyttäjät olivat mukana työpajoissa, mikä osaltaan auttaa jo alkuvaiheessa sitouttamaan käyttäjiä ja antaa kaikille vaikutusmahdollisuuksia itse lopputulokseen”.

Vapolle SoulCoren hankintatoimen osaaminen oli yksi avainasioita toimittajan valinnassa ratkaisumallin ohella:

“Se säästi aikaa ja saimme hyviä vinkkejä. Konsultti ja asiakas puhuivat samaa kieltä – tämä helpotti kanssakäymistä ja loi luottamusta toteutukseen. Uskon tämän ratkaisun myötä näkyvyyden hankintoihin nousevan todella uudelle tasolle”, kiteyttää Vapon:n hankintajohtaja Jani Mökkönen.

SoulCoren puolesta projektia kommentoi määrittelystä ja projektista vastaava konsultti Jari Kauppi:

”Vapon projekti on ollut todella mielenkiintoinen ja hieno kokemus kaikin puolin. Se on muun muassa osoittanut todeksi jälleen kerran sen tosiasian, että asiakkaan tiivis ja määrätietoinen osallistuminen aktiivisesti projektin kaikkiin vaiheisiin on yksi avain projektin onnistumiseen. Asiakkaan tulevat loppukäyttäjät otettiin mukaan heti alussa ja he pääsivät vaikuttamaan heille itselleen toteutettavaan sovellukseen jo määrittelyvaiheessa. Niin ikään selkeät hankintatoimen uudistamisen tavoitteet näkyivät koko ajan projektissa ja ovat pitäneet myös järjestelmähankkeen tavoitteet selkeinä alusta loppuun.

Projektista jäi kaiken kaikkiaan tosi positiivinen fiilis. Aito yhteistyössä tekeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen tuntui ja näkyi projektin alusta loppuun.”

Vapo

Vapo on moderni asiantuntijaorganisaatio, joka toimittaa energia-asiakkailleen turvetta ja puupolttoainetta. Vapo tuottaa myös itse lämpöä ja sähköä näistä paikallisista raaka-aineista. Vapo-konsernin tuotevalikoimaan kuuluvat lisäksi muun muassa Kekkilä ja Hasselfors Garden –brändien alla markkinoitavat puutarhatuotteet ja ympäristöliiketoimintaratkaisut.

Katso myös aiempi uutinen:
https://www.soulcore.fi/soulcore-toimittaa-vapolle-strategisen-hankintatoimen-ratkaisun/

Vastaa