SoulCoren sovellus auttaa uuteen Sairaala Novaan muutossa

26.08.2019#Referenssit#Uutiset

Keski-Suomen keskussairaalan alueelle rakentuu uusi Keski-Suomen Sairaala Nova vuonna 2020. SoulCore on päässyt auttamaan sairaalan muuttotöissä toteuttamalla inventoinnin hallintaan kehitetyn apuvälineen. Mobiililaitteilla toimivan ratkaisun avulla hoidetaan sairaalan kalusteiden ja laitteiden inventointi sekä uuteen sairaalaan muuton suunnittelu.

”Yhteistyö on ollut rakentavaa ja saumatonta”, kommentoi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin teknologiapäällikkö Kari Varvikko. ”Uuteen sairaalaan muuttoon liittyvä inventointi päästään aloittamaan tavoiteaikataulussa.”

SoulCorelta projektin toteutusta kommentoi tekninen konsultti Juho Valkonen:

”Inventointienhallinnan ratkaisun kehitys oli mukava projekti. Konsulttimme Perttu Marttila oli määritellyt sairaanhoitopiirin henkilökunnan kanssa tietomallin, jonka pohjalta sovellus alkoi rakentumaan. Asiakkaan toiveesta keskityimme erityisesti hiomaan käytettävyyttä mobiililaitteille ja tableteille. Mobiilikäytön optimointi onnistui hyvin, ja on hienoa nähdä miten meidän korkean tuottavuuden kehitysalusta taipuu myös pienemmillä laitteilla käytettävien sovellusten rakentamiseen.”

Inventointien hallinnan ratkaisu tallentaa sairaalalaite- ja lokaatiotietoja

Sairaalakalusteen tai -laitteen voi tallentaa järjestelmään skannaamalla laitteeseen liimatun viivakoodin, jolloin järjestelmä luo sille uuden tietokortin. Tietokorttiin on mahdollista tallentaa esimerkiksi laitteen perustietoja, liitekuvia, laitteen nykyinen lokaatio sekä kohdesijainti tulevassa sairaalassa. Vastaavasti tallennettuja sairaalalaitteita on mahdollista hakea järjestelmästä viivakoodin lukemalla. Lisäksi järjestelmästä on mahdollista nähdä inventoinnin status ja tarvittaessa inventoida laite.

”Viivakoodien luku on inventointienhallinnan ratkaisussa hyvin yleinen toimenpide, joten selvitin myös erilaisia ratkaisutapoja viivakoodien lukemiseen web-sovelluksessa”, selvittää Valkonen. ”Projektin loppuvaiheessa toteutimme migraation, jossa veimme olemassa olevat kaluste- ja laitetiedot uuteen järjestelmään odottelemaan sairaalan muuttoa”, Valkonen jatkaa.

Sairaanhoitopiirillä ollaan oltu tyytyväisiä projektin läpivientiin:

”Pääsimme asiakastarpeesta ratkaisuun ketterästi”, kertoo Varvikko. ”Konsepti on kehittynyt matkan varrella ja muutostarpeet on pystytty huomioimaan projektissa. Tuotosten laatu on ollut kiitettävää”.

Tutustu ohjelmistokehityspalveluumme >