SoulCore kehitti Vapon hankintojen raportointia

23.10.2017#Hankinta#Referenssit#Uutiset

Vapolla oli tarve parantaa hankintatoiminnan tilannekuvaa ja kehittää siihen sopivaa raportoinnin ratkaisua. ”Tavoitteenamme oli parantaa sekä hankintojemme seurattavuutta että tilannetietoisuutta toimittajahallinnan ja sopimusten osalta”, Vapon hankintajohtaja Jani Mökkönen kuvailee tarvetta.

SoulCore toteutti raportoinnin pilottiratkaisun Vapon hankintatoimen tarpeisiin. ”Tavoite oli mahdollisimman nopealla ja kevyellä työllä saada SoulCoren toimittaman hankintajärjestelmän tiedot hankinnan johtamisesta hyödyttäviksi yhteenvetoraporteiksi. Siinä onnistuttiin hyvin.”, kertoo Vapon tietojärjestelmäpäällikkö Tenho Ruuska.

Raportoinnin välineenä käytettiin Microsoftin PowerBI -raportointi- ja analysointipalvelua, jonka avulla SoulCore toteutti eri tietolähteistä dataa yhdistelevän hankinnan raportoinnin ratkaisun. ”Raportointiratkaisun avulla saamme tietoa muun muassa siitä, mikä on toteutuneiden ostojen sopimuskattavuus ja kuinka se on kehittynyt”, kertoo Mökkönen.

Microsoft Power BI on raportointi- ja analysointiratkaisu, jonka avulla on mahdollista luoda raportteja ja mittaristoja eri datalähteitä yhdistellen ja erilaisilla päätelaitteilla tarkasteltavaksi. Lisätietoa raportointiratkaisustamme löydät SoulCoren asiantuntijapalveluista.